Henryk M. Broder siger, hvad der skal siges om Tyrkiet

Image result for henryk m broder

Den tyske avis Die Welt har en fast klummeskribent ved navn Henryk M. Broder. Få er som han i stand til at skære igennem al den bullshit, vi konstant bliver mødt med.

I et interview siger han følgende om situationen i Tyrkiet (min oversættelse):

”Jeg finder det fantastisk, når tyske politikere siger, at vi skal deeskalere. Det svarer til, at der står en indbrudstyv foran ens dør, og jeg opfordrer Dem til at lade døren stå åben for ikke at eskalere situationen.

Nej, vi har ikke noget, vi skal deeskalere. De har eskaleret situationen, og det er dem, der må deeskalere. Men hvad der er endnu mere vanvittigt, og som gør et endnu større indtryk på mig, er, at her og nu oplever vi lige foran øjnene af os, hvordan et land, som relativt set har været en retsstat—om end selvfølgelig allerede en smule flosset i kanterne—nu er ved at overgå til at blive et diktatur. Vi ser her i vores umiddelbare nabolag, præcis hvad vi var vidne til i 1933 i Tyskland: Overgangen fra at være halvvejs demokratisk til at være et fuldblods diktatur, og det lader åbenbart ikke til at berøre os, fordi vi tilsyneladende stadig er beskæftiget med at forhindre en nazistisk magtovertagelse her i landet.

Et eller andet sted i Brandenburg går tre karseklippede idioter på gaden, og vi skriger, at nu står Det Fjerde Rige for døren. I modsætning hertil ser vi et brutalt diktatur med fængslede journalister, med masseafskedigelser af offentligt ansatte, med dommere og statsanklagere som frakobles staten. De har det komplette program for et diktatur. Og vi siger, at vi skal deeskalere? Det er jo et galehus.”

Hvis man kan tysk, så vil jeg opfordre til, at man ser hele det godt fire minutter lange interview, som kan findes her.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s